• Home
 • Nieuws
 • Agenda
 • Woonzorglocaties
 • Zorghotel
 • Zorg
 • Tarieven
 • Werken bij
 • Testimonials
 • Samenwerking
 • Contact
 • No Flash
  img: persoonlijke zorg voor wonen en leven

  Zorghotel/Herstellingsoord

  Na een ziekenhuisopname of bij ziekte is het niet altijd mogelijk om thuis te herstellen of te revalideren. In dat geval bieden de zorghotelstudio’s van ECR uitkomst. In onze studio’s krijgt u professionele zorg en begeleiding. Zo kan een herstelperiode of een (korte) vakantie met zorg, eventueel met partner, zo ontspannen mogelijk verlopen.

  Overbrugging

  Ook voor mensen die wachten op een plek in een verzorgings- of verpleeghuis zijn onze zorghotelstudio’s een uitkomst. Zowel voor cliënten als voor familie en vrienden kan een overbruggingsperiode rust geven. Meestal is op korte termijn een zorghotelstudio beschikbaar op één van de ECR-locaties.

  Comfort

  De zorghotelstudio’s bieden veel comfort. Een aantal locaties heeft domoticatechnieken voor de bediening van het licht, de gordijnen en de voordeur. Daarnaast zijn alle studio’s aangepast met onder meer hoog-laagbedden, ruimte voor rolstoelen en rollators en aangepast sanitair. Uiteraard kunt u op alle locaties rekenen op hotelvoorzieningen als een telefoon, televisie, gratis wifi en uitstekende horecavoorzieningen voor ontbijt, lunch en diner (ook roomservice).

  4-sterren zorghotels

  Onze ECR-locaties in Amersfoort, Huis ter Heide, Utrecht, Valkenburg aan de Geul en Wapenveld zijn 4-sterren (zorg)hotels. Met service op sterrenniveau, van de verse maaltijden in de restaurants en de comfortabele hotelkamers, tot en met zorg en begeleiding. De overige locaties zijn van hetzelfde niveau.

  Wachttijden

  Instroom in een zorghotelstudio is zeven dagen per week nagenoeg altijd binnen 24 uur mogelijk. De beschikbaarheid van een bepaalde ECR-locatie kunnen we bij spoedinstroom niet altijd garanderen.

  Vergoedingen/ELV

  Tijdelijk verblijf was al mogelijk vanuit de aanvullende verzekering (herstelzorg), maar sinds 1 januari 2017 is het ook mogelijk in het kader van Eerstelijnsverblijf (ELV). Dit houdt in dat de huisarts of specialist vindt dat het verblijf in een zorghotelstudio medisch noodzakelijk is. Het gaat dan om complexe zorgvragen, waarvoor verpleegkundigen van hoog niveau nodig zijn. De zorg kan gericht zijn op enkelvoudige en meervoudige aandoeningen maar ook op terminale situaties. De kosten van het Eerstelijnsverblijf worden vergoed vanuit de Basisverzekering. Wij hebben met verschillende verzekeraars contracten afgesloten voor Eerstelijnsverblijf, waaronder Zilveren Kruis en Multizorg VRZ. Onder het Zilveren Kruis vallen ook de zorgverzekeraars Avéro Achmea, FBTO, Interpolis en OZF. Onder Multizorg VRZ vallen ook ONVZ, ASR, Eno en Zorg en Zekerheid. Ook via de volmachtkantoren van Aevita, Caresco en IAK en De Friesland kan ELV worden aangevraagd. 

  Wij raden u aan om altijd vooraf informatie in te winnen bij uw eigen zorgverzekeraar, zodat u precies weet waar u financieel aan toe bent.

  Reserveren van een zorghotel.

  ECR Groot Stokkert en ECR De Keizershof zijn door SNHZ erkend zorghotels

  Als eerste Nederlandse koepelorganisatie is SNHZ gericht op het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van zorghotels en herstellingsoorden in Nederland.

  Omdat het aanbod van zorghotels uiteen loopt heeft SNHZ een certificering in het leven geroepen onder het label 'Erkende Zorghotels'. Een Erkend Zorghotel is een zorghotel dat voldoet aan hoogwaardige kwaliteitseisen voor veiligheid en zorg, gastvrijheid en comfort. Dat geldt dus ook voor ECR Groot Stokkert en ECR De Keizershof. U weet daarom zeker dat u bij deze zorghotels in goede handen bent.

  ECR Groot Stokkert en ECR De Keizershof voldoen volgens SNHZ aan hoge eisen en mogen (na een toetsing) sinds 18 juni 2013 met trots het 'SEZ-Keurmerk' (SNHZ Erkend Zorghotel) voeren. Deze toetsing is in de vorm van een audit uitgevoerd door QSN. Wilt u weten welke zorghotels nog meer het keurmerk hebben, klik dan op het logo van SNHZ.

  Lees meer over de SNHZ, het Keurmerk Erkende Zorghotel en de criteria.

  snhz